Friday, March 27, 2015

Навіщо потрібен маркетинг або 5 фактів на користь маркетингу

СТАТТІ ПО МАРКЕТИНГУ

Ставлення до маркетингу бізнесменів, суспільства, покупців суперечливе і це ні для кого не секрет. Хтось його цінує, поважає і розуміє, навіщо потрібен маркетинг і найголовніше використовує у своїй діяльності. Однак є й ті, хто не любить маркетинг, і не цінують його. Деякі з цих людей навіть вважають, що маркетинг - це вигадка поганих продавців, які через нього витрушують гроші з компаній. Серед покупців поширена думка, яке свідчить, що маркетинг - спосіб розлучення довірливих споживачів. З таким ставленням до нього можна сказати, що маркетинг постійно важить на волосині. Здається, що ось-ось і маркетологів почнуть бити просто тому, що вони маркетологи, а саме слово маркетинг взагалі заборонять. До речі, на рахунок заборони - не жарт. Мені часто доводиться писати стратегії маркетингу. Так от, одного разу, заборона маркетингу був близький в одній взятої компанії, директор якої заборонив використовувати при написанні стратегії маркетингу ключове поняття маркетингу - сегмент ринку.

Як би, то не було, але є 5 фактів, які говорять на користь маркетингу. Є мінімум 5 фактів, які пояснюють, навіщо потрібен маркетинг. Факт № 1 полягає в тому, що маркетингом, навіть не підозрюючи про це, займаються всі люди, навіть ті люди, які негативно до нього ставляться. Маркетингом займаються всі бізнесмени, всі покупці, всі держави, всі міста. Багато бізнесменів замислюються, потрібен чи ні маркетинг бізнесу , хоча самі при цьому їм займаються. Звичайні люди теж займаються маркетингом, наприклад, тоді, коли ходять в різні магазини для того, щоб дослідити ціни і асортимент. Вони вивчають ціни і асортимент, визначають, де можна купити дешевше, а це вже маркетинг. Також вони займаються маркетингом, коли пишуть резюме для пошуку роботи. Вимога підвищити зарплату на підставі того, що в інших вона вище або на підставі того, що її не вистачає - теж маркетинг. Що стосується держави, то і вони займаються маркетингом, коли намагаються залучити інвесторів, кваліфіковану робочу силу і в багатьох інших випадках.

Факт № 2 полягає в тому, що насправді маркетинг, відіграє провідну роль в економіці будь-якої країни. Чим більше маркетингу в країні, тим сильніше економіка, тим більше зарплати, тим щасливіше люди. Це легко можна перевірити, якщо проаналізувати рівень ВВП, рівень заробітної плати і витрати на маркетинг. Обсяг витрат на маркетинг - прямий покажчик на обсяг маркетингу в економіці країни. Як видно з багатьох статистичних матеріалів, чим більше витрати на маркетинг в країні, тим потужніше її економіка. Не в останню чергу це досягається за рахунок того, що головна роль маркетингу в економіці - сприяти розвитку талантів. У країнах, в яких широко застосовується маркетинг талантам найлегше себе реалізувати. Таланти - це локомотив будь-якої економіки. Маркетинг мало того, що створює такі умови, при яких таланти комфортно себе почувають, так ще й забезпечує ситуацію, при якій майже кожна людина стає талановитим.

Факт номер 3 полягає в тому, що маркетинг - це одна з філософій ведення бізнесу. Даною філософії бізнесу дотримуються всі компанії з усіх країн світу, хоча не завжди знають про це. Свідомо даної філософії дотримуються ті, хто знає, навіщо потрібен маркетинг. Інші дотримуються скоріше несвідомо, але все одно дотримуються. Питання тільки в тому, наскільки сильно дотримуються. Одні компанії дотримуються мінімально, на 1%, а інші максимально, на всі 100%. Результати їх діяльності відповідні. Наприклад, якщо взяти компанії з найдорожчими брендами і проаналізувати їх стратегії, то виявиться, що чим вище компанія в рейтингу, тим більшою мірою вона застосовує маркетинг у своїй стратегії. Відповідно саме маркетинг як філософія бізнесу і дозволяє пробиратися вгору даного рейтингу. Компанії, які в своїй стратегії застосовують інші філософії більшою мірою, ніж маркетинг, виявляються не дуже успішними. Опора на маркетинг - єдино правильна стратегія.

Факт номер 4 полягає в тому, що маркетинг бере участь у всіх операціях, що здійснюються в усіх країнах світу. Жодна угода не відбувається без участі маркетингу. У зв'язку, з чим таку сміливу заяву? У зв'язку з тим, що будь-яка угода - це продажі, а продажу - це інструмент маркетингу. Деякі вважають, що продажі щось самостійне і незалежне від маркетингу, але це не так. Насправді маркетинг і продажі - це зв'язка і головний в цій зв'язці саме маркетинг. Втюхати товар можна і без маркетингу, а от продати не можна, та й взагалі вважається, що мета маркетингу - зробити зусилля по продажам непотрібними. Ті, хто дотримується цієї думки, дуже добре себе почувають. Наприклад, за новою продукцією компанії Apple люди шикуються в черги за багато днів до початку продажів! Роль продавців в такій ситуації - взяти гроші і віддати товар. Все. Вони нікого не вмовляють нічого купити. Люди самі приходять готові купити. Готує людей до покупки саме маркетинг, саме він все робить для того, щоб продаж відбувся.

Факт номер 5 полягає в тому, що маркетинг насправді проник в усі сфери нашого життя. Але не тому, що він так крутий, а просто тому, що він мову економіки. Так, маркетинг це звичайний мову, якою спілкуються елементи сучасної економіки між собою. Відповідно якщо Вас запитають, навіщо потрібен маркети г, то правильну відповідь у цьому випадку - маркетинг потрібен для спілкування, тому що маркетинг це мова економіки. Економіка без нього неможлива, тому що економіка - це, перш за все спілкування. Чим краще володієш цією мовою, тим більше можеш розповісти про себе, про свій товар іншим елементам економіки. Чим краще володієш цією мовою, тим краще тебе зрозуміють. Чим краще тебе зрозуміють, тим більше зможеш продати і відповідно більше зможеш заробити. Найкраще на цій мові говорить той, хто застосовує правильний маркетинг . Можливо, коли-небудь в економіки буде інша мова, але зараз - це маркетинг. Це означає, що чим більше людей і компаній, які відмінно розуміють цю мову, тим сильніше економіка. Хочете знати більше про маркетинг? Тоді Вам потрібно обов'язково дізнатися для чого потрібен маркетинг .

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини sevastopolkino.ru sensorhub.ru shaboxes.com shahinpage.ir sezru.com sheirkuafor.com shahgo.ru sfera-soft.ru shamuratova.uz shkola.mitrofanovka.ru