Sunday, March 29, 2015

У чому полягає прибуток від маркетингу?

СТАТТІ ПО МАРКЕТИНГУ

Серед бізнесменів поширена думка, що маркетинг - це витратний захід, яке не дає прибуток, а маркетолог взагалі мало не зайвий в компанії людина, яка не дає реальний результат. Тому маркетолог завжди стоїть першим у черзі на звільнення. Раз маркетинг не дає прибуток, відповідно маркетинг - це розкіш, а не засіб ведення бізнесу. З цієї причини багато бізнесменів просто відмовляються від маркетингу. Але чи так це насправді? Чи справді маркетинг - це розкіш чи прибуток від маркетингу все-таки є, також як є прибуток і від маркетолога? Повинен сказати, що все сказане вище - це стереотипи тих бізнесменів, які не використали маркетинг. Насправді маркетинг бере участь у прибутку і дуже суттєво. Це підтвердить будь-який бізнесмен, який практикує маркетинг. Більш того, на думку багатьох експертів саме маркетинг приносить мінімум 80% в підсумкові продажу. Це означає, що якщо маркетинг не використовується, то продажі складають всього лише 1/5 від можливого обсягу.

Виходить, що прибуток від маркетингу полягає, насамперед, у тому, що він дозволяє наростити обсяги продажів мінімум в 4 рази. Звідси можна порахувати реальну прибуток від маркетингу. Якщо маркетинг використовується, то треба обсяг продажів поділити на 5 і помножити на 4. Після цього з отриманої суми виділити власне прибуток, а з прибутку виділити всі витрати на маркетинг. У результаті ми маємо чистий прибуток від маркетингу. Наявність чистого прибутку від маркетингу означає тільки одне - якщо раптом в компанії починаються проблеми, то не варто відмовлятися від маркетингу, навпаки, його треба підсилювати. Це вигідно всім, тому що, якщо не буде маркетингу, продажу точно просядуть. Якщо просядуть продажу, багато стануть безробітними. Слово «безробіття» для багатьох здається чимось абстрактним, всім здається, що безробітними можуть бути всі, крім них. Воно абстрактно доти, поки на ринках сприятлива кон'юнктура, але от коли кон'юнктура стає несприятливою, привид безробіття починає маячити перед усіма.

З несприятливою кон'юнктурою приходить зниження продажів, зниження доходів і прибутків. Компанії охоплює істерія, емоції починають брати гору над розумом, починаються пошуки шляхів виходу із ситуації. Один з напрямків - зниження витрат. Ясна річ, що, насамперед, знижують за рахунок звільнення людей, які не приносять прибутку безпосередньо. Як це не парадоксально, але насамперед, дивляться на маркетологів. Їх участь в отриманні доходів не очевидно. У свою чергу без бухгалтерії працювати не можна, без фінансової служби теж не можна. Якщо прибрати збут, то продажів взагалі не буде. Відповідно, першим ділом під роздачу йдуть маркетологи. Взагалі звичайно маркетологи - це найбільш вразлива категорія. Насамперед, тому, що якщо впали продажі, то багато логічно вважають, що це недоробка маркетологів і якщо їх не скорочують, то звільняють, як не справилися з обов'язками. На їх місце візьмуть інших, і все почнеться з нуля. Але вся суть в тому, що при сприятливій кон'юнктурі із завданням може впоратися і один маркетолог, але коли кон'юнктура падає, то роботи у маркетолога стає більше і він банально не справляється. Тому треба не звільняти маркетолога, а шукати ще одного. Його можна не брати в штат, з ним можна працювати іншими способами, або через фріланс, або через аутсорсинг.

При цьому ефективність маркетолога часто падає ще й тому, що на нього постійно тиснуть. Ця ситуація не може вважатися нормальною, тому що як і будь-яка інша людина, маркетолог може ефективно працювати тільки в стабільних умовах при яких йому зрозуміла його доля хоча б на певний строк. Тому перш ніж наймати маркетолога, треба розібратися для чого потрібен маркетинг . Ясна річ, що мало хто кому створює такі умови, бо у всіх і без цього достатньо проблем. Відповідно якщо хочеш отримати хороші умови, то потрібно, подбає про них самостійно. Це означає, що маркетологу потрібно витратити трохи часу на те, щоб убезпечити себе від такої ситуації. Іншими словами, йому треба чітко показати руководствую свою необхідність. Показати свою необхідність можна тільки тоді, коли покажеш керівництву суть маркетингу, показати керівництво, в чому прибуток від маркетингу. Хоча про маркетинг знають багато, але ось його суть знають не всі, відповідно не всі знають про те, яким чином маркетинг бере участь у виробничому ланцюжку і яким чином дає прибуток. Ще менша кількість бізнесменів знає, яким чином прибуток дає взаємодія маркетингу і продажів .

Піти стандартними шляхами, звичайно ж, можна, але перевірено - вони не працюють. Іншим словами, якщо показати, що маркетологи займаються вивченням ринків, проведенням маркетингових досліджень, сегментированием, пошуком потреб і потреб, то все це мало хто зважає. Це пов'язано з тим, що не зовсім зрозуміло, як все це може відбитися на обсягах продажів. Коли продажі йдуть і без цього, то взагалі не зрозуміло, навіщо все це потрібно, адже продажі і так є і навіщо в цьому випадку наймати маркетолога і платити йому заробітну плату, а та ще й гроші на якийсь незрозумілий маркетинг. Відповідно, потрібно піти іншим шляхом. Інший шлях полягає в тому, щоб показати, як маркетинг вбудований у виробничий ланцюжок компанії. Тільки такий підхід дозволяє переконати керівництво в тому, що маркетинг є необхідною частиною компанії і, що маркетологи потрібні завжди, а не тільки коли на них є гроші. Тільки такий шлях дозволить показати, як можна отримати прибуток від маркетингу, тільки такий шлях дозволить показати, як за допомогою маркетингу можна створити основи успішного бізнесу .

Якщо керівництво переконатися в тому, що маркетинг точно також беруть участь в кінцевому результаті компанії, як і всі інші її підрозділи, то в цьому випадку виявитися безробітним шансів набагато менше. Це єдина стратегія, яка дозволяє маркетологу убезпечити себе від скорочення і звільнення. При цьому очевидно, що треба проявити кмітливість. Одна з думок свідчить, що маркетинг починається з потреб і потреб. Маркетинг дозволяє їх виявляти, а відповідно, він і потрібен для цього. У цьому може і складатися його роль у виробничому ланцюжку. Вона очевидна тільки для маркетологів, а от для керівництва, яке не завжди має освіту в сфері маркетингу не очевидно, як маркетинг вбудований в виробничий ланцюжок при такому підході. Участь маркетингу у виробничому процесі очевидно тоді, коли в бізнес процесах використовується модель, згідно, якої все починається від ідеї. Те, що все починається від ідеї - очевидний факт. Наприклад, спочатку у нас з'являється ідея про те, що нам потрібен автомобіль, потім ми займається його купівлею, тобто втілюємо ідеї. Спочатку у нас з'являється ідея про те, що ми хочемо відпочити, потім ми починаємо її втілювати, займаючись пошуком путівки. Відповідно, показати такий розклад керівництву і переконати його в тому, що в основі лежить ідея досить легко. Далі потрібно лише показати, яку роль маркетинг грає в цьому дійстві.

Маркетинг у цьому дійстві грає саму безпосередню роль. Він дозволяє впроваджувати ідеї, втілювати їх, управляти їх розвитком і тим самим створювати попит на товари або послуги. Тим самим маркетинг і дає мінімум 80% в підсумковий обсяг продажів. Фактично маркетинг - це самий початок виробничого ланцюжка, а тому вона без неї просто неможлива. Від того, є чи немає маркетинг в компанії, залежить ефективність цієї компанії і взагалі її майбутнє. Від того, як попрацювали маркетологи, залежить обсяг продажів. Відповідно, якщо з ланцюжка прибрати цю ланку, то ланцюжок рветься, а коли рветься ланцюжок, то вона вже не виконує свою функцію. Завдяки маркетингу стоїться фундамент, на якому потім працюють всі: менеджери з продажу, бухгалтери, виробничники, фінансисти. Загалом, маркетинг - це фундамент на якому тримається вся компанія. Щоб зрозуміти, як це виглядає, достатньо уявити піраміду. Поділити її на частини в пропорції 1/5 і 4/5. При цьому частина в розмірі 4/5 - це фундамент і маркетинг, а інша частина - це все інше. Якщо прибрати фундамент, то легко побачити, що залишиться від компанії. Тому треба мати на увазі, що малюють прибуток бухгалтера і фінансисти, але створюють її в будь-якому випадку маркетологи. Можна навіть сказати, що прибуток від маркетингу тільки й буває, інший прибули майже немає. Відповідно, якщо хочете мати більше прибутку, треба більше читати статті з маркетингу .

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини sevastopolkino.ru sensorhub.ru shaboxes.com shahinpage.ir sezru.com sheirkuafor.com shahgo.ru sfera-soft.ru shamuratova.uz shkola.mitrofanovka.ru