Saturday, March 21, 2015

Звідки взялися оригінали?

У своїй новій книзі « Всі ми оригінали »Сет Годін каже, що час масового ринку пройшло. Прийшов час оригіналів - невеликих ніш, груп людей, об'єднаних інтересами. Наприклад, це можуть бути любителі рибної ловлі з лука (пам'ятаєте, як це робив Джон Рембо в останній частині квадрілогіі).

Але чому і звідки взялися оригінали? Уривок з книги Сета проливає світло на це питання:

«Ви не можете осягнути неосяжне

Аніл Деш висловлює думку, що поняття «канони культури» втратило сенс - не існує більш зводу культурних знань і досвіду, наявність яких у індивіда вказувало б, що перед нами людина інтелігентна.

Сьогодні цілком допустимо не бачити «Зоряних воєн», жодного разу не побувати в консерваторії і не слухати Бетховена і при цьому не уславитися малокультурним. Також цілком допустимо не знати, хто такий Кейт Ернандес (видатний бейсболіст), Кейт Мун (англійський рок-музикант, учасник групи The Who) або Кейт Олберманн (політичний коментатор) ».

Ще більше ситуацію погіршує поява незліченних варіацій, реміксів, подібних і додаткових форм існуючих творів культури, так що навіть якщо ви знайомі з класичною версією твору, завжди знайдеться інша, більш цікава версія, доступна тільки фанатам.

У мене в домашній колекції є 50 варіантів хіта He's gone у виконанні Grateful Dead, але це лише крапля в морі, так як насправді їх в рази більше.

Обрушилося на нас різноманітність достаток суттєво вплинуло на нашу культуру. Нас ніби випустили на волю і, відмовившись від стандартних канонів, ми взялися викручуватись у своїх культурних проявах хто на що здатний, чим далі, тим більше посилюючи свою оригінальність.

Що не дивно, тому що, чуючи свободу, ми не бачимо розумних причин, чому б нам не піти далі ».

Як бачите, все просто.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини sevastopolkino.ru sensorhub.ru shaboxes.com shahinpage.ir sezru.com sheirkuafor.com shahgo.ru sfera-soft.ru shamuratova.uz shkola.mitrofanovka.ru